Tuesday, July 19, 2016

AR RAHNU TEKUN TERIMA EMAS AMETHYST, TIPS PROMOSI, CARA CONVERT GOLDBAR, KENAPA PENTING JADI AHLI? KRISIS EKONOMI 1997 ALKISAH ATM DOWN

AR RAHNU TEKUN TERIMA EMAS AMETHYST



Assalamualaikum kepada semua pengunjung blog goldvision... ini saja nak maklumkan boss Ar Rahnu Tekun terima semua jenis bar dan dinar Amethyst. Saya tadi pergi Ar Rahnu Tekun yang baru mula operasi semalam di Shah Alam. Sy berjumpa manager dan juga big boss utk Ar Rahnu Tekun dan test semua produk goldbar dan dinar Amethyst dari 1g hingga 100g. Alhamdulillah semua di terima.
Ar Rahnu Tekun tgh dalam proses menyenarai jenis2 goldbar.
Ar Rahnu Tekun bakal ada 20 cawangan di seluruh Malaysia.
Mereka test kualiti emas=baru betul....yg arrahnu bank rakyat TERUS TAK MAHU TEST...
Tunggu apa lagiii jom follow πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹
1 gram ✨ 1 bulan..
#IngtArRahnuTekun
#MestiIngatEmasPowergold
#IngatEmasPowergold
#MestiIngatSaya

MOHD YODIN
01117972983

TIPS-TIPS NAK BUAT PROMOSI



1) jangan lupa rajin2 paste iklan, lebih 10xsehari

2) Add 20 org Rakan2 Baru sehari,  yg ada mutual friends

3)Gunakan gmbr & nama sendiri

4) iklan sekali sekala, masukkan gmbr2 anda & aktiviti anda..
buat ja benda ni, pasti ada org nak join dengan anda
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

4 Benda anda Wajib Buat !
Kalau x , mmg sampai bila2 pun org tak tertarik nak join dgn Anda...
tanya Diri Anda Sendiri !
Kalau anda tengok , iklan org tu hanya sekali dua je..
anda minat nak join ke dgn dia ????
Kalau Anda Tengok profile pic dia,, gmbr motor, kucing
nama facebook pun entah apa2...
Anda minat nak join ke dgn dia ???
Kalau anda setakat tengok ayat2 je, Rajin ke anda nak baca selalu ?
klu anda tengok , woww ada gmbr2 menarik & gambar org punya facebook tu, dan aktiviti harian dia..
anda minat tak nak join dengan dia ???
Percaya & yakin tak anda utk join dgn dia ???
Macam tu gak Prospek Sekarang....
Dia Sedang Tengok Anda !
Create 1 Keadaan yg Akan Menampakan Anda HEBAT
walaupun anda Sekarang pun baru proses belajar...

4 BENDA WAJIB !
Ikut suka nak buat atau tak , lepas tu jangan tanya pasai apa anda Masih tak dapat Orang, org lain boleh dapat ..
**1 lagi.. bila niaga di Facebook ni..hal2 peribadi, luahan perasaan , jgn buh di facebook.. prospek2 baca...
ehhh garang nya abang ni.... ehhh mak cik ni suka marah2 org..
πŸƒπŸ»πŸƒπŸ»πŸƒπŸ»πŸƒπŸ»πŸƒπŸ» prospek tu...
Kita di sini berusaha untuk jana
2 figure , 3 figure , 4 figure, 5 figure !!!
Buat je πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

SIKIT-SIKIT LAMA-LAMA JADI BUKIT



Di sini akan saya akan kongsikan mcmane nak dapatkan 1 atau 2 dinar melalui kaedah2 yang tertentu
I) 1/4 dinar x 4 keping = 1 dinar
    (1.0624)  x 4 = 4.25gm

Untuk 2 dinar pula
Bagi 1 GM,
2 dinar = (4.25gm x 2) = 8.50gm
(1gm x 8 ) + (0.5gm)    = 2 dinar
= 8 keping 1gm + syiling emas
Atau
Bagi 5gm
5gm + 3gm + 0.5gm = 2 dinar
1keping 5gm + (3keping 1gm) + syiling emas
Sama-sama kita jayakan bermula dengan 1gm 1bln 1femly
Dan lain-lain lagi.
Selain terima kasih, dan selamat beramal!!!!

Kenapa penting jadi ahli???



Tak jadi ahli pun boleh kumpul emas per...???
My point of view la...
Kenapa saya pilih untuk daftar sbg ahli...

1. Banyak benefit yg sy dpt sebagai ahli...11 bonus kot menanti ahli yang aktif..

2. Sy ni bkn rajin sangat nak singgah kedai emas pi beli 1 gram...mau tauke kedai tu gelak n malas nak layan...

3. Jadi ahli ni bagi saya kuat semangat nak simpan emas...sikit pun takpe la tiap2 bulan...at least gaji yg dpt ada something..

4. Jadi ahli dapat masuk support group...hushh kat situ mcm2 depa kongsi...makin bersemangat nak simpan emas...org x jadi ahli mana leh join group tu...

5. Jadi ahli...kalau sy cerita or share kat kawan2 ... mcm sy share dlm ni...kalau ada yang terbuka hati nak daftar...boleh la tambah side income saya sikit πŸ˜ŠπŸ˜Š

6. Jadi ahli jugak...xdela saya nyusahkan org kalau nak beli emas...kdg sesetengah org modal tak mau keluar tp mau harga murah...camna tu?? Bila x bagi harga ahli kata berkira ngan kawan2 kan...

7. Jadi demi nak capai hasrat saya...(simpan emas sikit2) dan xmau susahkan diri dan susahkan org lain...saya daftar la sbg ahli...
Anda nak follow cara saya simpan emas...jomlah ...tp xdak paksaan...cuma seronok ooo bila dapat buat apa yang kita nak...
Satu lagi...

8. Keahlian powergold pun xdak expired..xpayah renew...dan takdak paksaan kena maintain beli emas bulan2....ikut suka la nak beli banyak mana...bila kala ka...seronokkan...
Join group WhatsApp kami dengan membalas 'goldvision'
Jomla follow instagram saya @yodingoldvision
Find Facebook GoldVision
Website http://jutawanpowergold.biz/GoldVision

Jom sahut seruan...tak banyak pun
#1g1b1keluarga
#jomsimpanemas

KEGAWATAN EKONOMI 1997



TAHUKAH ANDA, Tragedi tahun 1997=RM JATUH MERUNDUM. Kesannya? Harga barang keperluan NAIK MENDADAK (terutamanya barangan import), kos ke luar negara MELAMBUNG TINGGI & rakyat negara luar boleh membeli ASET & KEKAYAAN di Malaysia dengan separuh harga.😒
Masa itulah, Tun Dr. Mahathir mulai sedar WANG KERTAS adalah tidak adil digunakan sebagai DAGANGAN ANTARABANGSA kerana sifatnya boleh DIMANIPULASI & DISPEKULASI.
Kemudian Tun M mulai sedar kepentingan DINAR & EMAS. Sebab tu Beliau galakkan kita menyimpan EMAS.πŸ˜‰
EMAS bersifat KALIS INFLASI. Di saat RM jatuh & susut nilai, EMAS masih STABIL & TINGGI NILAINYA. Faham, kan?πŸ˜‰
Jomla follow instagram saya @yodingoldvision
Find Facebook GoldVision
Website http://jutawanpowergold.biz/GoldVision

ALKISAH ATM DOWN



Assalamuailaikum...😊😊Seronok jalan2 kat kL baru2 ni.. tup2 duit kurang...ok, jln ke bank.. tgk muka org kuar masuk, berpusu.. bermuka suram.. resit bersepah2 di lantai..
......... atm down......
Ok, aku menuju ke tmpt lain.. dgn harapan ada mesin atm yg masih berfungsi...
............ atm down......
Aku duduk, dan meraba poket utk beli 1 botol air kosong..hilang kn haus dahaga... misi mencari atm...
..... perut berbunyi...lapar... duit habis... aku perlukan atm mesin utk keluarkan sedikit wang!
.......... atm mesin dlm proses pembaikpulihan.......
Aku bingung, aku letih... aku lapar... aku perlukan sedikit wang....
........ terduduk seketika... Astagfirullahalhazhim.........
Ku, buka dompet.. terselit suku dinar... cpt2 aku mencari ar rahnu...
ALHAMDULILLAH.....
aku dpt, duit.. dpt mkn... dpt pulang dgn bahagia...
Dalam Perjalanan, ku terfikir....
Latorik kisahku... adakah situasi sebenar, jika matawang tidak bernilai? Dan bank menyekat duit kita? Kerana inflasi?
Atau, mampukah aku mengendong jumlah duit yg banyak kesana sini?
Atau, hanya sekeping emas???
Selamat berfikir...
Join group WhatsApp kami dengan membalas 'goldvision'
Jomla follow instagram saya @yodingoldvision
Find Facebook GoldVision
Website http://jutawanpowergold.biz/GoldVision

πŸ™‡πŸ™‡πŸ™‡πŸ™‡πŸ™‡

PEDULI / PEDULIKAN, 7 KELEBIHAN BERNIAGA EMAS, PUNCA ORANG MELAYU KURANG TERLIBAT DENGAN SIMPANAN EMAS, Q&A


🚦Antara AMBIL PEDULI @ PEDULIKAN🚦


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
πŸ”¦ Anda simpan duit RM10,000 dlm bank, tapi lama-kelamaan nilai duit jadi RM1000
πŸ”¦ Kebetulan gaji dah habis tetiba emergency, masa tu kat mana nak cekau duit? Kalau nak pinjam kat org tu tau² je la kan kan..tak semua kwn boleh tolong
πŸ”¦ Kita tak selalu sihat, tetiba anak² ke atau mak ayah jatuh sakit. Nak berubat kena ada duit pulak
πŸ”¦ Bila anak dah besar, mesti nak hantar anak pergi belajar. Kos belajar skrg dh makin menggila. Simpanan dari kecil tak ada
πŸ”¦ Umur makin hari makin lanjut,  pergi haji tak juga. Simpan duit tak pernah pulak nak cukup. Kos haji pulak semakin bertambah. Sampai bila nak kumpul duit. Ntah sempat ntah tidak

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
πŸ“’ Kalau nak dilistkan memang banyak. Senang cerita camni je le, kami ni nak bagitahu semua ni nak suruh korang simpan emas
πŸ“’ Simpanan tu bukan utk kami pun, itu semua utk diri anda jugak. Tugas kami cuma ingat-mengingatkan je..
πŸ“’ Semua list di atas tu boleh diatasi dgn adanya simpanan emas. Ada emas maknanya ada le duit.
πŸ“’ Simpanan emas menjamin kesejahteraan ekonomi keluarga kita semua.
πŸ“’ Kalau tak fikir pasal diri sendiri, fikirlah pada org yg kita sayang
🏁1Gram 1Bulan 1Keluarga

7 KELEBIHAN BERNIAGA EMAS


1. Stok emas naik harga dalam jangka masa panjang. Stok perniagaan lain belum tentu akan naik harga.


2. Stok yang tidak boleh binasa dan mudah disimpan.



3. Stok yang mudah ditukarkan kepada tunai (mudah dicairkan).


4. Sentiasa ada permintaan walaupun harga naik atau turun.



5. Anda memperolehi untung ketika menjual atau membeli emas.




6. Tidak perlu bercerita panjang lebar. Orang tahu emas bernilai.

7. Kalau tak terjual pun takpe, emas tu adalah harta kita, milik kita.
Jom jadi USAHAWAN EMAS yang berjaya.
Modal terendah di pasaran dengan permintaan yang tinggi dari pelanggan.
Sertai Kami Sekarang!

WS 011-17972983

1 Gram, 1 Bulan,1 Keluarga

|Punca orang MELAYU kurang terlibat dengan simpanan emas|



πŸ”ΉAnggap simpanan ASB lagi masyuk
πŸ”ΉEmas sinonim dgn org kaya je (katanya)
πŸ”ΉEmas mahal "Sy tak mampulah'"
πŸ”ΉKurang ilmu, malas membaca pulak tuu..
πŸ”ΉMahu cepat kaya.
πŸ”Ή Suka tengok duit depan mata.
πŸ”ΉTak tau nk simpn emas kt mana. (Tak beli lagi sibuk takut nak simpan mana)
πŸ”Ήtak ada duit (katanya)
πŸ”ΉTakut jadi kaya sbb kena byr zakat emas nanti (astagfirullahalazim)
πŸ”ΉTak mau kumpul goldbar, hnya tahu barang kemas ja..
πŸ”Ή Background family..
Sudah mewah dgn duit.
πŸ”ΉSerik, pernah kena tipu (trauma)
πŸ”Ή Mahu beli kat kdai terus, senang.
πŸ”Ή Mahu beli emas tp tak nak simpan sndiri (mahu melabur)
πŸ”ΉSoal keselamatan.
πŸ”ΉMALAS!!
Masyarakat kita agak ketinggalan apabila ia melibatkan “simpanan”


Baik dari segi simpanan diri sendiri apatah lagi simpanan emas untuk masa depan keluarga..😎
Cuba kita ubah pemikiran sebegini dan ubah mentaliti ini ke pelaburan simpanan emas fizikal


Ketahuilah bahawa menabung emas dengan menabung wang sangat2 berbeza auranya.
😊 buat dulu (redah je) baru tanya yang takpasti .. jangan asik tanya³ tapi langkah nak bermula tak de .
Next πŸ“£

QUESTION & ANSWERS

Soalan dan Jawapan
===================
BAGAIMANA SAYA UNTUNG BERSAMA SYARIKAT POWERGOLD.BIZ?
🌷Jawapan :
Beli dan simpan pun sudah untung,kalau hendak lebih keuntungan boleh lah sambil menyimpan meniaga emas.
🌷 Meniaga emas bukan macam meniaga barang lain, ianya amat istimewa dan mempunyai perkaitan dengan rahsia wang kertas,ini yang perlu anda pelajari.
🌷Hanya orang yang sabar yang akan melepasi tahap ini.

🌻 Soalan dan jawapan?
==================
BERAPA SAYA BOLEH DAPAT DUIT BULAN- BULAN JIKA BERSAMA SYARIKAT POWERGOLD.BIZ?
🌷Jawapan :
Kami tidak menjanjikan kepada anda duit bulan- bulan,pulangan,dividen dan sebagainya. Konsepnya sama macam kedai emas,beli emas dapat emas,dan simpanlah emas tersebut.
🌷Bezanya dengan modal yang rendah anda sudah layak menjadi dealer.
Inginkan duit lebih,ada caranya,anda usaha, anda dapat.

🌻BILA MASA TERBAIK MEMBELI EMAS?
🌷Ramai di antara pembeli emas dan pelabur emas yang baru tertanya-tanya bilakah masa terbaik untuk membeli emas.
🌷Pelbagai versi yang didengari berkaitan masa terbaik membeli emas ini. Sebagai dealer saya cuma memberi galakan dan panduan kepada anda bila masa terbaik membeli emas.
🌷Jawapannya mudah saja belilah ketika ADA DUIT DI TANGAN ANDA.
Mengapa?
🌷Kita tidak akan bertemu dengan ‘perfect wave’ bila mula-mula melabur emas. Adakalanya bila harga emas rendah, kita kekurangan wang dan apabila kita mempunyai wang yang banyak harga emas pula mencacak naik.
🌷Tiada siapa boleh mengetahui dengan tepat kenaikan dan penurunan harga emas walaupun menggunakan perisian yang canggih. Oleh itu ia digelar ramalan atau “prediction”.
🌷Jangan kecewa, ingatlah pelaburan emas ialah pelaburan jangka sederhana dan panjang. POWERGOLD cuba mendidik kesedaran utk menyimpan emas kepada semua.
🌷Cuma diingatkan pulangan yang lumayan mungkin memberikan anda risiko yang amat tinggi. Jangan sudah terkena baru anda menyesal kerana pengalaman itu amat menyakitkan.
🌷Untuk merasai pengalaman pelaburan emas, belilah emas pertama anda walaupun sekeping dinar. Perhatikan pegerakan harga emas bagi tempoh setahun, tambahkan ilmu emas anda dan buatlah keputusan anda.
☝gram ☝bulan ☝keluarga

PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN POWERGOLD

POWERGOLD I-QUE MEMOREE POWERGOLD BEAUTY & HEALTH JUICE POWERGOLD CHOCOLATE POWERGOLD SHIFFA OIL POWERGOLD...