Tuesday, January 31, 2017

LEBUR GOLD BAR UNTUK DIJADIKAN BARANG KEMAS

Salah satu sebab kita kumpul goldbar. Boleh lebur untuk ditukarkan kepada barang kemas. So bukan jadi isu lagi kalau kita tak mampu untuk membeli barang kemas seketul.



TESTIMONI INCOME AHLI POWERGOLD

Berikut saya tunjukkan income ahli yang telah menyertai powergold. Tidak mustahil anda juga mampu menjana pendapatan banyak sebegini asalkan kita bertindak dan bekerja untuk satu team. Usah risau dan ragu untuk menyertai powergold sebagai platform untuk menjana pendapatan kerana anda sentiasa dibimbing melalui seminar dan BOP yang diadakan sepanjang tahun sebagai untuk memantapkan ilmu pengetahuan dalam bisnes emas







Friday, January 13, 2017

Kuasa Emas

Emas punya banyak kelebihan. Boleh disenaraikan 1001 keistimewaan jika mahu.
Namun 3 ciri terbesar emas yang wajib kita tahu ialah :

1. Emas Sebagai Penyimpan Nilai

Sejak ribuan tahun lalu dari zaman Firaun lagi emas dipandang tinggi. Masih laku semasa ditemui dan akan kekal berharga walau 1000 tahun akan datang.
Kisah kambing dan dinar adalah contoh terbaik emas penyimpan nilai terbaik. 1400 tahun lalu boleh dibeli seekor dgn sedinar. Zaman sekarang pun nilai tetap sama.

2.  Emas Tangkis Inflasi

Bila disebut Emas penyimpan nilai, ia bermaksud emas adalah kebal dengan Inflasi.
Sebarang kejatuhan matawang tidak sedikitpun menjejaskan nilai emas. Malah semakin menjadi buruan bila berlaku kemerosotan ekonomi.

3. Emas Backup Harta atau Kekayaan

Emas dapat melindungi nilai harta bagi mereka yang bijak menjadikan ia sebagai simpanan. Jika berlaku sebarang musibah, emas solusi terbaik untuk backup sebarang kehilangan harta benda.
Emas boleh disifatkan mempunyai Kuasa 3 yang unggul dan tidak mampu ditandingi oleh mana mana instrumen lain. Baik saham atau hartanah.

Jadilah pelabur bijak yg memiliki Kuasa 3 ini. Cara dan kaedah? Boleh hubungi :
##WasapSaya 01117972983

Soalan biasa yang sis selalu kena. Emas POWERGOLD nie tulen ke?

Meh2 baca nie sikit erk.



EMAS KELUARAN AMETHYST MENERIMA PENGIKTIRAFAN FEDMAS
==================================================== 

AMETHYST GOLD CREATION SDN BHD (951063-K) kini adalah ahli BIRO PIAWAI FEDMAS MALAYSIA
Siapakah FEDMAS?

Kebanyakan semua pengeksport, pengeluar utama dan borong di Malaysia adalah ahli-ahli kepada assay FEDMAS di mana mereka boleh mengemukakan sejumlah pengeluaran barang kemas mereka pd FEDMAS untuk daftar ketulenan.

Ia membantu untuk membina keyakinan di kalangan pembeli utama dan barang kemas dibuat di Malaysia untuk dieksport ke Timur Tengah, Amerika Utara, Eropah dan juga di Asia Tenggara.
Semua barang kemas yang dijual di Malaysia perlu DIUJI untuk ketulenan dan MESTI diterangkan berdasarkan Standard Malaysia (MS 1365: Part1: 1994) yang dibangunkan oleh SIRIM (Standard Industrial & Research Institute of Malaysia) di bawah Perihal Dagangan Peraturan-Peraturan (Artikel diperbuat daripada logam berharga) 1994.

FEDMAS berbangga menjadi salah satu ahli kumpulan (Logam berharga) wakil SIRIM untuk membantu dan memberi nasihat standard ketulenan barang-barang kemas yang diperbuat daripada logam berharga seperti emas dan perak.

Tiga makmal FEDMAS (Penang, KL dan JB) SAHAJA pejabat assay di Malaysia yang diiktiraf di bawah MS ISO / IEC 17025: 2005 yang diiktiraf oleh Standard Malaysia dan Pertubuhan Standardisasi Antarabangsa.

=======
Ini adalah BUKTI KOMITMEN syarikat dan kami smua sbg pembekal dan peniaga emas tulen di Malaysia.
Tahniah Amethyst dan tahniah Powergold.
Kini kita melangkah setapak lagi. 
Sesungguhnya Amethyst adalah KILANG EMAS dan Powergold adalah syarikat yg memasarkan emas tulen. Kami buat jual beli EMAS FIZIKAL DAN BUKAN SEKALI-KALI PELABURAN EMAS @ APA2 SKIM CEPAT KAYA.
Dah terbukti ketulenan emas kami di dalam dan luar negara. Jangan ragu2 lagi tau. Simpanlah emas untuk kewangan kita pada masa akan datang.
Tq kawan.


Bersediakah kita semua?

😊😊 πŸ˜ŠπŸ˜Š πŸ˜ŠπŸ˜Š πŸ˜ŠπŸ˜Š πŸ˜ŠπŸ˜Š πŸ˜ŠπŸ˜Š πŸ˜ŠπŸ˜Š
Bersediakah kita semua?
Apa yang kita sudah lakukan bagi menjamin ekonomi diri sendiri dan keluarga?
Adakah kita sudah memiliki aset bagi menghadapi krisis ekonomi?
Jangan tunggu sampai ekonomi gawat sebab masa tu pasti harga emas dah mahal dan nilai duit Malaysia sudah rendah. Pasti tak mampu dah nak beli emas dan baru nak menangis air mata kertas (sebab duit kertas dah tak laku).
😭😭😭😭 πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­
Jadi, jom mulakan menyimpan emas serendah 0.5g/1g setiap bulan secara istiqamah dari sekarang untuk aset masa hadapan!
Nak tahu macam mana, jom pm saya ye!!
πŸ’Pm / ws 01117972983

PAKEJ JOM BISNES POWERGOLD

MODAL hanya RM299 dah boleh jadi TAUKE EMAS ONLINE!

✅Pakej keahlian paling MURAH di PASARAN.

✅Tiada tandingan di mana-mana.

✅Daftar keahlian hanya sekali dan terus boleh BELI EMAS dengan HARGA MURAH SELAMANYA.

Terdesak nak pakai duit segera

Bismillah dan Assalamualaikum Kawan.
Sudah makan ke belum my dear? Kalau dah makan, alhamdulillah. Kalau belum, pegi isi perut dulu ye.
Jom, saya ada sesuatu nak share untuk kawan2 saya yang cute2 nie. Pernah x korang rasa terdesak sangat nak pakai duit segera. Kalau pernah, dan x tau cara apa nak guna, meh baca nie.

πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘

Pengalaman mematangkan diri saya. Best jugak diuji bab kewangan nie taktala sangat2 terdesak memerlukan wang.

#CERITA_1
CUTI TANPA GAJI

Saya pernah ambil cuti tanpa gaji selama 1 bulan setengah gara2 x ckp cuti bersalin. Sebagai kakitangan gomen, cuti bersalin sepatutnya 3 bulan penuh tapi dasar apakah yang orang tertentu gunakan untuk bagi cuti 2 bulan saje. Dah la duk semenajung, kne fly 1 month awal. Sedey di hati dan sakit di badan Allah saje yang tahu. Pujuk diri untuk tambah cuti tapi tanpa gaji la kan. Duit gaji yang masuk tue, saya beli rantai tangan dan emas2 lain. Nanti, duit gaji yang masuk tue kne pulang balik. Sebelum pulang, saya joli dulu beli emas.
Tiba masa untuk membayar balik gaji, saya rahnukan emas sis tue. Ber'k-k jugaklah duit gaji yang perlu dibayar. Alhamdulillah, hutang cuti tanpa gaji sis selesai secara lumsum. Moga ada hikmah disebalik percutian itu. πŸ˜‚πŸ˜‚
#CERITA_2
BELANJA RAYA

Tragis bila mana nak dekat2 raya, bajet x cukup. Sebelum raya, duit. Masa raya, duit. Selepas raya pun nak pakai duit. Nak balik kg kne kos minyak, tol, makan, duit raya mak abah, dan etc. Pas tue gedik nak pergi berjalan2 time raye2 nie. Biase la cuti panjang, mase nie la nk plan pergi sana sini. Hehe. Saya malas nak pikir pasal duit, emas kan ade. Pegi je arrahnu. Pajakkan beberapa ratus untuk kegunaan semasa raya dan selepas raya. Alhamdulillah selesai raya duit masih ada untuk meneruskan hidup sebelum gaji bulan seterusnya.

#CERITA_3
DUIT FLIGHT TICKET KE HANEDA, JEPUN
GROUND ARRANGEMENT TOKYO

Saya suke sangat travel. Travel bagi saya untuk melihat keunikan dan kebesaran Allah di tempat lain. Mengembara melihat dunia luar memang menjadi benda wajib sis setiap tahun. So, saya akan aim simpan beberapa gram untuk dijadikan sumber kewangan bila travel nanti.
Saya gunakan emas2 sis untuk beli tiket, bayar trip, beli barang2 untuk preparation sebelum fly, dan duit poket di Tokyo nanti. Tokyo nie mahal dari segi kos pengangkutan, makan, hotel dan etc. So memang kena stand by duit lebih banyak. Trip Tokyo lagi mahal dari trip PERTH. Hohoho. Sabo je la.

#CERITA_4
TRIP UMRAH TRANSIT DOHA

Alhamdulillah, salah satu tanggungjawab sendiri untuk mencari keredhaan-Nya. Teringin nak pergi umrah. Cabar diri untuk bawa si anak kecilku. Tengah muda2 nie, ayuh kita kuatkan azam untuk pergi ke sana. Simpanan emas saya kena banyak lepas nie. Fight for umrah with dinar. Seronoknya, bawa si anak melihat kebesaran Allah di bumi Mekah Madinah. Doakan saya ye. Saya doakan kawan2 jugak boleh pergi umrah di usia muda.
Alhamdulillah, setakat tue je perkongsian realiti saya tentang emas. Dah ada emas, fungsikan ia. Ada keperluan terdesak, fungsikan sahaja. Jangan susahkan hati dengan masalah kewangan korang. Emas Allah dah janji nilainya dalam Quran. Jadi, nikmat mana yang kalian dustakan? Gunakan nikmat Allah sebaik mungkin. Moga Allah berkati kehidupan kita dunia akhirat. Amin.
Tq kawan.


jom simpan emas fizikal
tak tahu nak mulakan, pm / ws saya 01117972983

PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN POWERGOLD

POWERGOLD I-QUE MEMOREE POWERGOLD BEAUTY & HEALTH JUICE POWERGOLD CHOCOLATE POWERGOLD SHIFFA OIL POWERGOLD...